• Kiss Gergely

Mit kínál számodra a Pályaest?

Updated: Dec 10, 2019


2019 szeptemberében újra elstartol a H13-ban szervezett pályaorientációs programunk. A tematikusan összeállított eseménysorozat célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok első kézből kaphassanak információt továbbtanulással, pályákkal és munkaerő-piaci lehetőségekkel kapcsolatban. A meghívott szakmai előadók, egyetemisták és a különféle szakmák képviselői olyan ismereteket adnak át a Pályaest rendezvényein, ami alapvetően meghatározhatja a későbbi pályaválasztást és a továbbtanulási döntést.

Tallai Péter, IT manager, IBM

Tallai Péter, IT manager, IBM

A meghívott szakmai előadók minden alkalommal egy nagyobb szervezet hétköznapjaiba kínálnak számotokra betekintést. A mindennapi tevékenységeken, szakmai követelményeken, munkaidő beosztáson, várható kereseti lehetőségeken túl megtudhatjátok, hogy az adott szervezet milyen munkaköröket és karrierlehetőségeket kínál a pályakezdők számára. Bepillantást kaphattok a munkahelyi környezetbe, ahol néhány év múlva akár ti is dolgozhattok. Az előadást követően a szakmai előadóink örömmel válaszolnak azokra a kérdésekre, ami titeket legjobban foglalkoztat.

Kovács Kristóf, Simonyi Károly Szakkollégium, BME

Kovács Kristóf, Simonyi Szakkollégium, BME

A következő egy órában egyetemi diákoknak, szakkollégiumi hallgatóknak tehetitek fel kérdéseiteket a különböző szakokkal, a kötelező és szabadon választható tantárgyakkal kapcsolatban. Személyes tapasztalatokon, élménybeszámolókon keresztül megtudhatjátok, mit jelent átállni a középiskolai tanulásról, mi az, ami leginkább kihívást jelent az első szemeszter során. De rákérdezhettek arra is, hogy az egyetemen milyen ösztöndíj programokra lehet pályázni, milyen szakmai gyakorlatra lehet szert tenni már az alapképzés során vagy éppen arra, hogy a különféle egyetemi szervezetek milyen lehetőségeket kínálnak számotokra.

Porohnavec József, NNG (középen), Györki Bence, Green Fox Academy (jobbról)

Porohnavec József, NNG (középen), Györki Bence, Green Fox cademy (jobbról)

A kerekasztal beszélgetés során a Pályaest témájához kapcsolódó munkaköröket ismerhettek meg, olyan témákat és kérdéseket érintünk, amelyek meghatározóak lehetnek a későbbi pályaválasztásotok szempontjából. Adott pozícióhoz kapcsolódóan szó esik a mindennapi feladatokról, arról, hogy milyen képességek és szakismeret szükséges az adott munkakörben. Minden alkalommal érintjük, hogy milyen kereseti lehetőségekre lehet számítani, illetve milyen életpálya, karrierút járható be a megismert pozíciók mentén. Minden alkalommal nagyon örülünk, ha válaszolhatunk a feltett kérdéseitekre!

A meghirdetett események követéséhez érdemes feliratkoznod a Miénk a Pálya! facebook oldalára.

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, diákokat és felnőtteket ingyenes programjainkon!

Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Helyszín: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ